Què és la informàtica?

La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals.

En el que avui dia coneixem com a informàtica hi influeixen moltes de les tècniques i de les màquines que l’home ha desenvolupat durant la història per recolzar i potènciar les seves capacitats de memòria, de pensament i de comunicació. D’entre aquestes màquines cal destacar l’ordinador.

En la informàtica hi convergeixen els fonaments de les ciències de la computació, la programació i les metodologies pel desenvolupament de programari, així com els tòpics selectes d’electrònica.

S’entén per informàtica la unió sinèrgica del còmput i de les comunicacions. La informàtica s’utilitza en múltiples tasques, per exemple en l’elaboració de documents, en el control de processos i robots industrials, en telecomunicacions i vigilància, en el desenvolupament de jocs, etc. El mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa, creada per l’enginyer Philippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information i automatique.

Deja una respuesta